fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en CrewProfessional

Brussels Airlines schrapt alle vluchten door nationale staking

Brussels Airlines heeft besloten in plaats van 150 vluchten, nu alle vluchten op woensdag 13 februari te schrappen wegens een nationale staking, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Alle

In eerste instantie meldde Brussels Airlines vorige week 28 vluchten te schrappen vanaf Brussels Airport op de dag van de nationale staking. Daarna meldde de maatschappij 150 van de 222 vluchten te annuleren, waarna ze vandaag meldt alsnog alle 222 vluchten niet door te laten gaan. Hierdoor worden meer dan 16.000 reizigers getroffen.

Proactief

‘Met de proactieve annuleringen wil Brussels Airlines haar klanten de mogelijkheid geven om hun reisplannen op voorhand aan te passen en wil ze het ongemak voor de reizigers dat door de nationale staking veroorzaakt wordt zoveel mogelijk beperken’, aldus de Lufthansa-dochtermaatschappij.

Geld terug

Daarnaast laat de airline weten dat: ‘de maatschappij alle betrokken reizigers op voorhand een alternatieve reisoplossing aanbiedt. Passagiers met een geannuleerde vlucht die niet meer willen reizen kunnen een volledige terugbetaling van hun ticket aanvragen.’ 

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button