Air France-KLMKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalTransavia

Meer reizigers maar minder volle vliegtuigen voor KLM

KLM heeft in de maand januari meer reizigers vervoerd in minder volle vliegtuigen, zo blijkt uit de maandcijfers van de luchtvaartcombinatie Air France-KLM.

KLM

In januari vervoerde KLM 2,54 miljoen passagiers, een stijging van 1,6 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vliegtuigen zaten wel iets minder vol, namelijk 87,2 procent, een afname van 0,3 procentpunt. Ook het aantal passagiers op langeafstandsvluchten nam met 0,7 procentpunt af naar 912.000 reizigers. Op de korte en middellange-afstandsvluchten steeg het aantal passagiers dan weer wel. Met 3 procent meer vervoerde reizigers dan in januari 2018 kwam dat aantal uit op 1,63 miljoen passagiers.

Air France

Air France vervoerde samen met HOP!, binnenkort Air France HOP genoemd, in januari 3,94 miljoen reizigers, een stijging van 0,8 procent. In tegenstelling tot KLM steeg het aantal langeafstandspassagiers en daalde het aantal reizigers op de korte en middellangeafstandsvluchten bij de Fransen. Op de long haul-vluchten stapten 1,34 miljoen mensen, een stijging van 2,7 procent, en op de short haul-vluchten 2,6 miljoen, een daling van 0,2 procentpunt. De vliegtuigen van Air France en HOP! zaten in januari 1,3 procentpunt minder vol dan vorig jaar, oftewel hadden ze een bezettingsgraad van 84,2 procent.

Transavia

Het aantal passagiers steeg, procentueel gezien, het sterkst bij Transavia. De maatschappij vervoerde 863.000 reizigers in januari, ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar een stijging van 4,4 procent. Ook daar nam de bezettingsgraad af met 0,8 procentpunt naar 85,7 procent.

Totaal

Alles tezamen waren KLM, Transavia, Air France en HOP! goed voor 7,35 miljoen vervoerde passagiers, 1,5 procent meer dan januari vorig jaar. Omdat de capaciteit in totaal met 3,3 procent is toegenomen, meer dan de toename in aantal passagiers, daalde de bezettingsgraad met 0,8 procentpunt naar 85,7 procent.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/