AirlinesNieuwsProfessional

‘Nieuwkomer’ LEVEL noteert grootste groei voor IAG

Voor het eerst worden in de maandcijfers van de International Airlines Group (IAG), de cijfers van LEVEL meegenomen. Daaruit blijkt dat Spaanse maatschappij een groei van 371 procent noteert.

Groei

LEVEL is sinds juni 2017 actief, maar is nu voor het eerst opgenomen in de maandcijfers van de maatschappijen die onder IAG vallen, namelijk Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling en LEVEL. Waar LEVEL in januari vorig jaar nog 22.000 mensen vervoerde waren dat er afgelopen maand 99.000, oftewel een stijging van 371 procent.

Vueling

Kijkende naar de ‘oudgedienden’ is het Vueling die de hoogste stijging in passagiersaantallen noteert, namelijk 9,1 procent. Daarmee vervoerde de eveneens Spaanse maatschappij 2,02 miljoen reizigers.

Iberia

De airlines in Spanje deden goede zaken, want de derde hoogste stijger qua aantal passagiers is Iberia. Met een stijging van 8,9 procent vervoerde de maatschappij 1,59 miljoen mensen.

Kanaal

Aan de andere kant van het Kanaal, waar Aer Lingus en British Airways voor IAG actief zijn, lagen de groeipercentages lager. Aer Lingus vervoerde met 658.000 reizigers 6,3 procent meer mensen dan vorig jaar januari. British Airways sluit het hek met een groei van 3 procent, waarmee het 3,31 miljoen reizigers vervoerde.

Totaal

In zijn totaliteit vervoerden alle maatschappijen van IAG 7,69 miljoen mensen, een stijging van 7 procent in vergelijking met januari 2018. De bezettingsgraad steeg met 0,2 procentpunt naar 78,6 procent en de meeste reizigers (3,79 miljoen) vlogen binnen Europa. Van alle bestemmingen steeg het aantal passagiers dat naar Latijns-Amerika en de Caraïben vloog in januari het hardst, namelijk met 20,6 procent naar 517.000 personen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/