fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Vliegeropleiding Luchtmacht even ‘on hold’

De Elementaire Militaire Vlieger Opleiding (EMVO) op de vliegbasis Woensdrecht is even ‘on hold’ gezet. Dat bevestigt een woordvoerster van de basis naar aanleiding van berichtgeving daarover door de Brabantse krant BN De Stem.

Tekort

Kolonel Kamstra kondigde donderdag aan een ‘operationele pauze in te lassen’, zo laat de woordvoerster weten. “De commandant vliegbasis heeft dit gedaan om de bedrijfsvoering en het opleidingstempo aan te passen. Er is behoefte aan meer instructeurs.” Het werven van vliegers duurt minimaal een jaar, maar zolang zal de pauze niet duren.

Consequenties

“We maken nu pas op de plaats, om over een week weer vol vertrouwen verder te gaan.” Doordat de lesvluchten maar korte tijd onderbroken hoeven te worden, heeft dit geen verdere consequenties voor de operaties.

Opleiding

Luchtmachtvliegers beginnen hun opleiding bij de EMVO op Woensdrecht. Na een theoretisch deel (grondschool), maken de studenten kennis met de Pilatus PC-7. Op dit toestel maken ze ongeveer dertig vlieguren. Daarna gaan de F-16 vliegers naar Sheppard AFB (Texas) voor de opleiding tot gevechtsvlieger. Helikoptervliegers volgen in Nederland eerst een Voortgezette Vlieger Opleiding (VVO), waarna ze de helikopteropleiding volgen bij het Amerikaanse Leger (US Army) op Fort Rucker, Alabama,

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button