CorendonNieuwsNL nieuws

Corendon 747 steekt snelweg over | Foto’s

In de nacht dat de 747 50 jaar oud wordt, is een bijzondere manoeuvre uitgevoerd met een exemplaar van Corendon. De Queen of the skies stak in 15 minuten de snelweg over. Rond middernacht werd de A9 door Rijkswaterstaat volledig afgesloten voor verkeer.

Belangstellenden

Liefst 1.250 belangstellenden en vele cameraploegen trotseerden kou, wind en regen om van het schouwspel getuige te kunnen zijn. Het kruisen van de A9 vormde het hoogtepunt van de vijfdaagse laatste reis van de Boeing door de akkerlanden rondom Schiphol en over Schiphol zelf. Voorafgaand aan de oversteek werden lichtmasten en vangrails weggehaald en bruggen gebouwd. De Boeing 747 is na de oversteek geparkeerd in het zicht van het Corendon Village hotel. Zaterdagnacht legt het toestel de laatste meters af, waarbij de Schipholweg wordt overgestoken om daarna te eindigen in de hoteltuin.

©Corendon

Spectaculair

Atilay Uslu, oprichter Corendon; “Vannacht was in één woord: spectaculair. Je maakt het niet elke dag mee dat zo’n enorm Corendon toestel de A9 oversteekt. Het was ook het spannendste moment tot nu toe; via sloten en bruggen moest op de A9 zelf binnen een maximale tijdslimiet van 15 minuten de klus worden geklaard. Maar het is gelukt. De Boeing staat nu dicht bij ons hotel en we zijn er klaar voor om komende nacht de laatste horde te nemen. We gaan haar inparkeren op haar definitieve plek. Dat wordt wederom een technisch hoogstandje.”

Uitzicht

De belangstellenden werden met speciale shuttlebussen naar een ingerichte spottersplek in het weiland gebracht, om het schouwspel van zo dichtbij mogelijk met eigen ogen te kunnen volgen. Vooral het uitzicht vanaf de brug op de Sloterweg was spectaculair. Diegenen die liever warm bleven, konden vanuit het hotel ook alles zien. In de Control Room op de eerste verdieping en in de Skybar 747 op de top van het hotel, werd alles via een livestream op de voet gevolgd. Tijdens het laatste deel van het transport konden gasten zelfs simpelweg uit het raam kijken.

Inparkeren

In de nacht van zaterdag op zondag wordt de laatste horde genomen: dan rijdt de trailer met het toestel erop over de Schipholweg waarna het inparkeert in de tuin. De ruimte in de tuin is vrij klein voor een gevaarte als een 747. In 57 bewegingen moet het toestel uiteindelijk op haar plek komen te staan.

©Corendon
©Corendon
©Corendon
©Corendon

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close