fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Flybe dreigt: geen overname betekent opknippen maatschappij

Als de aandeelhouders niet akkoord gaan met de overname van Flybe door onder andere Virgin Atlantic, dan wordt Flybe opgeknipt en in delen verkocht. Dat schrijft de maatschappij in een brief aan de aandeelhouders.

Teleurstellend

Connect Airways, een consortium van Virgin Atlantic, Stobart Air en Cyrus Capital, is gekozen als overnemende partij. De topman van Flybe noemt het bod van Connect “teleurstellend laag”. Van de overname-gegadigden was Connect echter de enige partij die kon voorkomen dat Flybe failliet zou gaan; dit was in ruil voor verkoop van enkele onderdelen van Flybe.

Dwarsligger

De holdingmaatschappij Flybe verkoopt eerst de werkmaatschappijen aan Connect. Hier is geen aandeelhouderstoestemming voor nodig. Vervolgens wordt de holding verkocht. Hier is wel toestemming van de aandeelhouders voor nodig. Dit gaat tegen zeer lage prijs, omdat er immers geen werkmaatschappijen meer in zitten. Dit is tegen het zere been van de grootste aandeelhouder Hosking. Ze vinden de overnameprijs van 1 pence per aandeel veel te laag. De huidige koers is een veelvoud van het bod.

Opknippen

De verkoop van de werkmaatschappijen gaat door en zal op 22 februari voltooid zijn, zo schrijft Flybe. “Als de aandeelhouders op 4 maart niet akkoord gaan met de verkoop van de holding aan connect, dan zullen de bestuurders ook de restanten van Flybe afzonderlijk verkopen”, aldus de maatschappij in haar schrijven. “De bestuurders vinden de verkoop van Flybe aan Connect de beste optie voor de aandeelhouders en raden dan ook ten sterkste aan akkoord te gaan.”

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button