fbpx
DoelgroepFrequente reizigersInnovatieNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Ambitieus plan voor vernieuwing luchthaven Chicago

In 2018 heeft de luchthaven O’Hare bij Chicago de troon heroverd als drukste luchthaven in de Verenigde Staten. Afgelopen jaar zijn er 900.000 vluchten afgehandeld op de luchthaven, wat, naast een feestelijke gebeurtenis, ook een groot probleem is.

Groei

De grootste luchthaven van Chicago heeft afgelopen jaar een enorme groei gezien doordat er vijftig nieuwe routes zijn toegevoegd. In totaal zag de luchthaven meer dan 83 miljoen reizigers. Samen met het tweede vliegveld van de stad, Midway Airport, bereikte de stad een nieuw record van 105 miljoen passagiers.

Vernieuwing

Inmiddels is O’Hare berucht geworden om de lange wachttijden en drukte, waardoor de populariteit van Midway Airport toenam. Nu ook die luchthaven de groei niet meer aan kan, wordt er gekeken naar een modernisering en uitbreiding van beide luchthavens. In totaal is er 8,5 miljard dollar (zo’n 7,5 miljard euro) beschikbaar gesteld om de luchthavens te renoveren.

Ambitieus

Voor de vernieuwing van de luchthavens zijn vijf bedrijven benaderd. Van de voorstellen van die bedrijven zal er uiteindelijk één worden gekozen en uitgevoerd. Tussen de voorstellen bevinden zich enkele opvallende ideeën; zo wordt er een hyperloop tussen de terminals voorgesteld en zelfs een ontwerp met slechts één terminal. In alle voorgestelde ontwerpen is een connectie met orchard field, de voorloper van O’Hare terug te vinden.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button