fbpx
LiefhebberMilitairNieuws

Boeing incasseert miljarden verlies op KC-46 project

Boeing heeft op de KC-46 Pegasus over de afgelopen drie jaar (2016 tot en met 2018) totaal 2,31 miljard dollar verlies geleden. Dit meldt Reuters.

Vertragingen

Het nieuwste tankvliegtuig voor de USAF kampte de afgelopen jaren met kostbare vertragingen in het programma. Diverse problemen moesten worden opgelost, wat extra kosten met zich meebracht. In 2018 betekende dit een verlies van 736 miljoen dollar op het project KC-46.

Opleidingsonderdeel

Afgelopen vrijdag kon Boeing wel de vijfde KC-46A afleveren aan de Amerikaanse luchtmacht. Dit toestel is het eerste exemplaar voor het 56th Air Refueling Squadron (97th Air Mobility Wing), gebaseerd op de vliegbasis Altus AFB (Oklahoma). Dit squadron maakt deel uit van het Air Education and Training Command, het opleidingsonderdeel van de USAF.

Toekomstig

De komende weken zullen volgens Boeing nog drie Pegasus tankers worden afgeleverd aan het 56th Air Refueling Squadron. Deze toestellen zullen worden ingezet om toekomstige vliegers en boom operators om te scholen op de KC-46.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button