AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwer

Aeromexico met grotere Dreamliner naar Barcelona

Aeromexico meldde eind vorig jaar dat het met ingang van 15 juni vluchten tussen Mexico-Stad en Barcelona zal uitvoeren, maar heeft het vliegtuig dat op de route ingezet wordt veranderd naar een grotere Dreamliner, zo blijkt uit het boekingssysteem.

Barcelona

De nieuwe route wordt met ingang van 15 juni gevlogen en zal de steden Mexico-Stad en Barcelona verbinden. Op de nieuwe route, die drie keer per week gevlogen wordt, zou in eerste instantie een Boeing 787-8 Dreamliner ingezet worden. Nu wordt deze Dreamliner ingeruild voor een iets groter exemplaar, de 787-9.

Dreamliners

De Dreamliners van Aeromexico, de 787-8 en 787-9 bieden respectievelijk plaats aan 243 en 274 passagiers. De -8 biedt 32 stoelen aan in businessclass en de -9 heeft in businessclass ruimte voor 37 passagiers. Barcelona wordt Aeromexico’s vijfde Europese bestemming na Amsterdam, Londen, Madrid en Parijs.

Extra vluchten

Ook meldt Aeromexico dat zij plannen hebben om een extra vluchten naar het Barajas vliegveld nabij Madrid in leven te roepen en het aantal vluchten naar Charles de Gaulle in Parijs te verhogen. Als die plannen uitgevoerd worden zal er 18 keer per week vanuit Mexico naar Madrid gevlogen worden en 11 keer per week naar Parijs.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close