fbpx
DoelgroepFinancieelNieuwsOnderwerpenProfessional

‘Delta en easyJet doen gezamenlijk bod op Alitalia’

Nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat een Air France-KLM overname van Alitalia definitief van de baan is, wordt in Italiaanse media gesuggereerd dat Delta samen met easyJet een bod wil uitbrengen op de noodlijdende Italiaanse maatschappij. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Voorstel

Delta heeft een samenwerking met easyJet voorgesteld nadat beide maatschappijen in november hun definitieve bod hebben uitgebracht. Het bod zou inhouden dat Delta en easyJet in totaal 40 procent van de aandelen in handen krijgen. De meerderheid van de aandelen zou in handen blijven van de huidige meerderheidsaandeelhouder Ferrovie dello Stato, het staatsspoorwegbedrijf van Italië.

Delta

De Italiaanse overheid zou een voorkeur hebben voor een overname door Delta. Dit zou namelijk makkelijker uitvoerbaar zijn en zou geen banenverlies betekenen voor personeel van Alitalia. Eerder zou Delta samen met Air France-KLM de Italiaanse maatschappij overnemen, maar dit werd verhinderd door een diplomatieke rel tussen de Italiaanse en de Franse overheid.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button