fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Duizenden reizigers vast door pilotenstaking China Airlines

De hoge werkdruk en pilotentekort bij China Airlines heeft tot een staking onder het personeel geleidt die inmiddels al vier dagen duurt. Gevolg: duizenden reizigers kunnen geen kant op, zo meldt Bloomberg.

Staking

De staking die op 8 februari van start ging heeft inmiddels tot een uitval van 10 procent van de geplande vluchten geleid, oftewel zo’n 60 geschrapte vluchten. Volgens China Airlines heeft de staking van 8 tot en met 10 februari de Taiwanese maatschappij zo’n 2,5 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) gekost.

Vluchten

De staking treft voornamelijk vluchten binnen AziĆ«, maar ook routes tussen Taipei en Rome, Londen Gatwick en Wenen. Ook ’s werelds drukste internationale route, tussen Taipei en Hong Kong is door de staking getroffen. De laatste keer dat de maatschappij met een staking te maken had was in juni 2016 toen de cabin crew het werk neerlegde omdat ze betere werkomstandigheden eisten.

Piloten

Uit een onderzoek van Boeing zal de Aziatische regio in de toekomst de meeste nieuwe piloten nodig hebben. Naar verwachting zal de vraag naar vliegreizen in de komende twintig jaar verdubbelen, waardoor er in AziĆ« zo’n 250.000 nieuwe piloten nodig zullen zijn.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button