fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Duizenden reizigers vast door pilotenstaking China Airlines

De hoge werkdruk en pilotentekort bij China Airlines heeft tot een staking onder het personeel geleidt die inmiddels al vier dagen duurt. Gevolg: duizenden reizigers kunnen geen kant op, zo meldt Bloomberg.

Staking

De staking die op 8 februari van start ging heeft inmiddels tot een uitval van 10 procent van de geplande vluchten geleid, oftewel zo’n 60 geschrapte vluchten. Volgens China Airlines heeft de staking van 8 tot en met 10 februari de Taiwanese maatschappij zo’n 2,5 miljoen dollar (2,2 miljoen euro) gekost.

Vluchten

De staking treft voornamelijk vluchten binnen Azië, maar ook routes tussen Taipei en Rome, Londen Gatwick en Wenen. Ook ’s werelds drukste internationale route, tussen Taipei en Hong Kong is door de staking getroffen. De laatste keer dat de maatschappij met een staking te maken had was in juni 2016 toen de cabin crew het werk neerlegde omdat ze betere werkomstandigheden eisten.

Piloten

Uit een onderzoek van Boeing zal de Aziatische regio in de toekomst de meeste nieuwe piloten nodig hebben. Naar verwachting zal de vraag naar vliegreizen in de komende twintig jaar verdubbelen, waardoor er in Azië zo’n 250.000 nieuwe piloten nodig zullen zijn.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button