fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

InselAir staakt vluchten wegens problemen Fokker-toestel

Het op Curaçao gevestigde InselAir heeft alle vluchten tussen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) geschrapt wegens problemen met het Fokker-toestel, zo meldt de particuliere luchtvaartmaatschappij.

Problemen


InselAir heeft de afgelopen maanden niet alleen met financiële problemen geworsteld, ook de vloot ondervond de nodige hinder. Zo werd in september bij de nog enige werkende Fokker 50 al problemen geconstateerd, waardoor toen ook alle vluchten tussen de ABC-eilanden uitvielen. Nu doet zich eenzelfde situatie voor, waardoor de Fokker aan de grond blijft staan en ‘tot nader bericht’ alle vluchten geschrapt zijn.

Uitstellen


InselAir meldt dat sinds zondag 2 februari het problemen ondervond met de Fokker 50. ‘Hoewel het Fokker-vliegtuig luchtwaardig is, werden tijdens een audit in samenwerking met het Department of Transportation (CCAA) problemen vastgesteld. Afgelopen zaterdag werd besloten, vanwege de onzekerheden rond de operaties, dat het het beste is om de vluchten met haar Fokker-vliegtuig tot nader order uit te stellen’, aldus InselAir.

Corendon

Volgens de maatschappij worden de vluchten tussen Curaçao en Sint Maarten, uitgevoerd door Corendon in samenwerking met Divi Divi, wel volgens schema uitgevoerd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button