fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsProfessionalVeiligheid

InselAir staakt vluchten wegens problemen Fokker-toestel

Het op Curaçao gevestigde InselAir heeft alle vluchten tussen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) geschrapt wegens problemen met het Fokker-toestel, zo meldt de particuliere luchtvaartmaatschappij.

Problemen


InselAir heeft de afgelopen maanden niet alleen met financiële problemen geworsteld, ook de vloot ondervond de nodige hinder. Zo werd in september bij de nog enige werkende Fokker 50 al problemen geconstateerd, waardoor toen ook alle vluchten tussen de ABC-eilanden uitvielen. Nu doet zich eenzelfde situatie voor, waardoor de Fokker aan de grond blijft staan en ‘tot nader bericht’ alle vluchten geschrapt zijn.

Uitstellen


InselAir meldt dat sinds zondag 2 februari het problemen ondervond met de Fokker 50. ‘Hoewel het Fokker-vliegtuig luchtwaardig is, werden tijdens een audit in samenwerking met het Department of Transportation (CCAA) problemen vastgesteld. Afgelopen zaterdag werd besloten, vanwege de onzekerheden rond de operaties, dat het het beste is om de vluchten met haar Fokker-vliegtuig tot nader order uit te stellen’, aldus InselAir.

Corendon

Volgens de maatschappij worden de vluchten tussen Curaçao en Sint Maarten, uitgevoerd door Corendon in samenwerking met Divi Divi, wel volgens schema uitgevoerd.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button