AirlinesNieuwsNL nieuwsProfessionalVeiligheid

InselAir staakt vluchten wegens problemen Fokker-toestel

Het op Curaçao gevestigde InselAir heeft alle vluchten tussen de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) geschrapt wegens problemen met het Fokker-toestel, zo meldt de particuliere luchtvaartmaatschappij.

Problemen


InselAir heeft de afgelopen maanden niet alleen met financiële problemen geworsteld, ook de vloot ondervond de nodige hinder. Zo werd in september bij de nog enige werkende Fokker 50 al problemen geconstateerd, waardoor toen ook alle vluchten tussen de ABC-eilanden uitvielen. Nu doet zich eenzelfde situatie voor, waardoor de Fokker aan de grond blijft staan en ‘tot nader bericht’ alle vluchten geschrapt zijn.

Uitstellen


InselAir meldt dat sinds zondag 2 februari het problemen ondervond met de Fokker 50. ‘Hoewel het Fokker-vliegtuig luchtwaardig is, werden tijdens een audit in samenwerking met het Department of Transportation (CCAA) problemen vastgesteld. Afgelopen zaterdag werd besloten, vanwege de onzekerheden rond de operaties, dat het het beste is om de vluchten met haar Fokker-vliegtuig tot nader order uit te stellen’, aldus InselAir.

Corendon

Volgens de maatschappij worden de vluchten tussen Curaçao en Sint Maarten, uitgevoerd door Corendon in samenwerking met Divi Divi, wel volgens schema uitgevoerd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close