AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Libanese luchtvaartmaatschappij breidt bestelling Airbus uit’

De Libanese luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines (MEA) breidt de bestelling voor de Airbus A321neo verder uit, zo meldt de Duitse website aerotelegraph.

Uitbreiding

Na verschillende stappen en veranderingen past de nationale luchtvaartmaatschappij van Libanon, Middle East Airlines, een bestaande bestelling bij Airbus nog een keer aan met een uitbreiding van vier A321neo’s. Daarmee komt de bestelling op vijftien van deze vliegtuigen te staan.

Stap voor stap

De eerste order werd in 2012 bij Airbus geplaatst toen MEA vijf A320neo’s en vijf A321neo’s bestelde. Een tijdje later werd de order omgegooid naar tien A321neo’s, waarna MEA in 2017 een aanvullende bestelling plaatste voor nog één A321neo. Nu worden daar nog vier toestellen aan toegevoegd, waarmee de totale bestelling op vijftien A321neo’s komt te liggen.

Vloot

De vloot van MEA bestaat uit achttien vliegtuigen, allemaal van Airbus. Zo heeft de maatschappij dertien A320-200’s met een gemiddelde leeftijd van 7,2 jaar oud en vijf A330-200’s met een gemiddelde leeftijd van 8,7 jaar oud. Afgelopen december plaatste MEA nog een bestelling voor vier A330-900’s. Wanneer de A321neo’s aan de vloot worden toegevoegd is nog niet bekend gemaakt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close