fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Meer passagiers minder vracht via Brussels Airport

Brussels Airport heeft in de eerste maand van 2019 meer passagiers en minder vracht vervoert dan in januari vorig jaar, dat blijkt uit de maandcijfers van België’s grootste luchthaven.

Passagiers

Het aantal passagiers nam ten opzichte van januari 2018 toe met 2,6 procent naar 1,66 miljoen reizigers. Het aantal passagiers dat van of naar Brussels Airport vloog, steeg met 3,1 procent en het aantal transferpassagiers met 0,7 procent. Het aantal aankomende- en vertrekkende commerciële vluchten steeg met 1,8 procent naar 14.743 vliegbewegingen.

Vracht

Het Belgische vliegveld meldt dat in januari ‘het vrachtvolume 55.030 ton bedroeg, ofwel een daling met 3,2% ten opzichte van januari 2018. Het is de eerste keer sinds enkele maanden dat de vrachtsector op Brussels Airport lichtjes achteruitgaat.’

Afstand

De groei van de langeafstandsvluchten lag met 3,7 procent in januari iets hoger dan die van de korteafstandsvluchten. Het waren vooral Cathay Pacific, Hainan Airlines, Ethiopian Airlines, Air Canada en Rwandair die voor deze resultaten gezorgd hadden. ‘Bij de korteafstandsvluchten noteren we de sterkste stijgingen bij TUI Fly, Brussels Airlines, Ryanair, Vueling, Aeroflot, Air Europa, Iberia, Air France en Aegean Airlines’, aldus de Brusselse luchthaven.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button