fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Minister Hoekstra steunt KLM-topman Elbers

Minister Wopke Hoekstra van Financiën steunt een herbenoeming van Pieter Elbers als ceo van KLM. Daartoe heeft hij een brief gestuurd en in de marge van de eurogroep-bijeenkomst die vandaag gehouden wordt in Brussel spreekt hij daarover met zijn Franse collega.

Agenda

De herbenoeming van Elbers als president-directeur van KLM staat ter discussie binnen moederbedrijf Air France-KLM. De eventuele verlenging van zijn termijn staat voor 19 februari op de agenda. Uiteindelijk beslissen de aandeelhouders. 

Brussel

“Minister Hoekstra spreekt in Brussel zijn Franse collega Bruno Le Maire, net zoals hij andere collega’s spreekt”, zegt een woordvoerder van het ministerie desgevraagd tegen Up in the Sky. Naar verluidt is de positie van Elbers onderwerp van dat gesprek.

Aandeelhouders

Vorige week al stuurde minister Hoekstra een brief naar de Raad van Commissarissen van KLM, met een afschrift naar Parijs. Hij stelt begrepen te hebben dat de termijn van Elbers bij de algemene vergadering van aandeelhouders van dit jaar afloopt. Hoekstra wijst erop dat de financiële prestaties van de onderneming de afgelopen jaren zijn verbeterd, mede door toedoen van Elbers. 

Fase

Ook heeft Elbers volgens de minister het publieke belang van KLM voor Nederland door het uitgebreide bestemmingennetwerk verder vormgegeven. Hoekstra stelt dat beide punten zeer belangrijk zijn voor KLM, Air France-KLM en Nederland. Volgens de Nederlandse minister van Financiën bevindt Air France-KLM zich in een ‘cruciale fase’ in de concurrentiestrijd in de Europese luchtvaart.

Elbers

Hij heeft er vertrouwen in dat Elbers een belangrijke bijdrage kan leveren aan het concurrerender maken van het gehele bedrijf. De bewindsman spreekt als aandeelhouder van KLM tenslotte zijn volledige steun uit voor een eventuele herbenoeming van Elbers. De woordvoerder van het ministerie van Financiën bevestigt dat een brief met deze strekking is verstuurd.  

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Gerelateerde artikelen

Back to top button