Historische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsOpmerkelijk

Nieuwe munt en postzegel ter ere 100 jaar Nederlandse luchtvaart

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse luchtvaart zal er op 14 maart een nieuwe munt geslagen worden en nieuwe postzegel worden onthuld, zo meldt KLM.

Jubileum

In 2019 bestaat de Nederlandse luchtvaart 100 jaar, zo mogen KLM, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum en GKN Fokker dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. Ter ere van dit jubileum wordt er op 14 maart in het Eye Filmmuseum in Amsterdam het evenement ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’ gehouden.

Koning

‘Tijdens het evenement wordt stilgestaan bij de ontwikkeling van de internationale burgerluchtvaart en wordt nader ingegaan op de uitdagingen voor de luchtvaart in Nederland om slim, duurzaam en economisch verantwoord te kunnen blijven vliegen. KLM, GKN Fokker en NLR zijn verheugd te kunnen melden dat Zijne Majesteit de Koning aanwezig is bij het evenement’, aldus KLM.

Munt

Tijdens het evenement zal de koning symbolisch de eerste jubileummunt slaan die de Koninklijke Nederlandse Munt ter ere van honderd jaar Nederlandse luchtvaart heeft vervaardigd. Ook wordt er een nieuwe postzegel onthuld. Deze wordt in ontvangst genomen door minister Cora van Nieuwenhuizen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button