NieuwsProfessionalVliegvelden

Passagiersaantal Heathrow groeit voor 27e maand op rij

Het aantal passagiers dat afgelopen maand Heathrow passeerde is voor de 27e maand op rij gegroeid, dat blijkt uit de vervoerscijfers van Europa’s grootste luchthaven.

Groei

In januari noteerde Heatrhow, voor de 27e achtereenvolgende maand, groei in het aantal passagiers; namelijk 2,1 procent in vergelijking met januari 2018. Daarmee reisden er afgelopen maand 5,9 miljoen mensen via de Londense luchthaven. Het aantal vliegbewegingen nam met 0,9 procentpunt af naar 37.713 bewegingen.

Afrika

De vluchten naar Afrika en Azië waren het meest populair en zagen respectievelijk een stijging van 9,7 en 5,6 procent. Het aantal reizigers naar Marokko steeg het hardst, namelijk met 40 procent, gevolgd door Ethiopië met een stijging van 27 procent. Met hetzelfde percentage nam het aantal reizigers naar China toe.

Verenigd Koninkrijk

Het aantal vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk nam wel met een duidelijk percentage af. Zo stapten er 9,3 procent minder passagiers op binnenlandse vluchten en werden er 15,8 procent minder vluchten uitgevoerd binnen het VK.

Vracht

Ook het totaal aantal ton aan vervoerde vracht nam iets af met 1,8 procentpunt naar 130.692 ton. Vooral het vrachtvervoer binnen het VK nam met 60,5 procent fors af. Ook het vrachtvervoer naar landen op het Europese vasteland zag een daling van 22,3 procent. Ook qua vervoerde vracht zag Afrika de sterkste stijging, namelijk 8,9 procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button