fbpx
AirlinesDoelgroepFrequente reizigersInnovatieNieuwsOnderwerpenRoutes en Bestemmingen

‘Qatar kondigt “revolutie” in economyclass aan’

Qatar Airways, dat bezig is met een grote vlootvernieuwing, heeft aangekondigd een ‘revolutionair’ economyclass product te introduceren. De luchtvaartmaatschappij heeft ook enkele routes voor de nieuwe Boeing 777X en Airbus A321LR bekend gemaakt.

Economy

Qatar’s gloednieuwe economy stoel wordt volgende maand onthuld op de Travel Trade Show in Berlijn. Al Baker, de CEO van Qatar Airways, wou nog niet veel kwijt over de nieuwe cabine, “dat zou de verrassing verpesten” aldus Al Baker tegenover aviationanalyst. Er wordt gespeculeerd over onder andere economy stoelen die niet meer direct naast elkaar zitten, maar steeds een klein beetje naar achteren zijn gemonteerd. Op deze manier zou er een beetje privacy gecreëerd worden in de economyclass zonder dat dit ten koste zou gaan van de hoeveelheid stoelen aan boord.

Vlootvernieuwing

De keuze voor een nieuwe cabine komt niet op een onverwacht moment. Qatar Airways staat op het punt om nieuwe vliegtuigen zoals de A321LR aan haar vloot toe te voegen. De maatschappij is van plan om met deze nieuwe vliegtuigen een hogere load factor te realiseren. Zo zal het vliegtuig in het laagseizoen worden ingezet naar bestemmingen als Phuket en geeft het de maatschappij ook de mogelijkheid om routes te openen naar kleinere steden in Europa.

A321LR

De A321 vervangt de A319’s en A320’s van Qatar Airways, ondanks dat deze vliegtuigen vaak nog maar enkele jaren oud zijn. De kleine Airbussen werden voornamelijk gebruikt om Doha te verbinden met andere grote steden in het Midden-Oosten, zoals Dubai, Bahrein en Koeweit. In 2017 verbraken veel landen in het Midden-Oosten echter de banden met Qatar, en verdwenen dus de meeste korte routes. Daardoor werden de A319’s en A320’s veelal overbodig. Deze vliegtuigen zijn niet geschikt zijn voor het afleggen van grotere afstanden.

Business

Qatar Airways zorgde eerder al voor een (mini-) revolutie in de businessclass. Met de QSuite introduceerde het de privacy van first class voor een aanzienlijk lager tarief. Elke stoel heeft in de QSuite zijn eigen ‘deurtje’, waardoor het een mini-cabine wordt. Daarnaast is het mogelijk door schermen weg te klappen van twee stoelen één tweepersoonsbed te maken en om met viermensen aan één tafel te dineren. Kort na lancering vloog Up in the Sky in de QSuite. Bekijk de flight report hier.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button