Goof DailyLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Stilte! | Goof Daily

Precies vandaag kwam Hans Alders met het grote nieuws dat stillere vliegtuigen niks helpen. Ook wat moois! Miljarden hebben Pratt en Whitney erin geïnvesteerd, en de mensen horen d’r niks van. Teleurstellend.

En ik denk even verder: omdat een vliegtuigmotor altijd een compromis is, hadden we voor hetzelfde geld dus zuinigere motoren kunnen hebben! Met minder CO2 en zo. Hadden we dat beter kunnen doen.

Is het eigenlijk wel zo storend, die herrie? Ik keek vanmorgen even op Funda naar de huizen die aan de kop van de Kaagbaan en de Aalsmeerbaan staan. Redelijk normale prijzen, hoor. Een miljoen voor een klungelig verbouwde woonboerderij met plastic raamkozijnen. Driehonderdvijftigduizend euro voor een rijtjeshuis in Aalsmeer. ‘Verkocht onder voorbehoud’, staat er zelfs bij. Blijkbaar vinden mensen daar wonen niet zo heel erg kut.  

Járen geleden, ik meen bij de opening van de Polderbaan, stond Freek de Jonge bij een protestgroepje in een weiland. Hij had een pakje boter op zijn hoofd. Dat had hij met een touwtje om zijn kin vastgeknoopt. Heel grappig. Hij vroeg de mensen hoe vaak ze gevlogen hadden het afgelopen jaar. De meeste wel een of twee keer.

Wie heeft dat filmpje nog ergens? Ik zou het graag nog eens terug zien. Het was een heel leuk filmpje.

Goof Bakker

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close