fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

A380 van Hi Fly vindt nieuwe klant voor de zomer

De Airbus A380 van Hi Fly, die de Superjumbo voor korte perioden verhuurt aan derde partijen, heeft een nieuwe klant gevonden voor de zomerperiode, zo meldt Forbes.

Klant

Wie deze nieuwe klant is die de A380, met de ‘save the coral reefs’ livery, komende zomerperiode zal gebruiken wilde ceo van Hi Fly, Paulo Mirpuri niet vertellen. Wel dat de Superjumbo tussen eind maart en eind oktober door een maatschappij gebruikt zal worden.

Onderhoud

Daarnaast vertelde Mirpuri in het telefonische interview dat de A380 tijdens de winter onderhoud heeft gehad en het nu ‘intensief gebruikt kan worden’ in de komende zomermaanden. Het onderhoud aan de Superjumbo nam zo’n twee maanden in beslag.

Hi Fly

Het toestel botste in september vorig jaar tegen een passagiersbrug op het Charles de Gaulle-vliegveld in Parijs, waar het een beetje schade aan overhield. Toen vloog de A380 voor Air Austral, daarvoor vloog het toestel tussen Londen en New york voor Norwegian en daarvoor maakte Thomas Cook, als eerste klant voor Hi Fly’s A380, gebruik van het vliegtuig.

A380

De A380 van Hi Fly biedt ruimte aan 471 passagiers, opgedeeld in drie klassen. Zo zijn er in de cabine 12 plaatsen in eerste klas en 311 stoelen in economy. In het bovendek zijn er 60 stoelen in businessclass en nog eens 88 in economy. Het toestel is de eerste A380 dat tweedehands werd verkocht. Singapore Airlines vloog er eerst mee.

Meer A380’s

Het Portugese Hi Fly is van plan om in de toekomst meer Airbus A380’s in gebruik te nemen. Dat heeft Mirpuri afgelopen jaar tijdens de Farnborough Airshow, in gesprek met aeroTelegraph, gezegd. Volgens Mirpuri zal er in april of mei van dit jaar nog ten minste één A380 in gebruik worden genomen. Daarbij wordt waarschijnlijk een vergelijkbare configuratie met 471 zitplaatsen in drie reisklassen gebruikt. Hiervoor wordt het interieur van Singapore Airlines overgenomen. De topman verwacht echter in de komende jaren A380’s nodig te hebben met meer zitplaatsen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button