Air France-KLMKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Air France-KLM houdt lippen stijf op elkaar over positie Elbers

Air France-KLM houdt de lippen stijf op elkaar met betrekking tot de positie van KLM-ceo Pieter Elbers en of die al dan niet ter discussie staat. “Geen commentaar”, zegt een woordvoerster van de holding tegen Up in the Sky op de vraag of dat het geval is.

KLM

Sinds een paar weken doen geruchten de ronde dat de herbenoeming van Pieter Elbers als president-directeur van KLM onzeker is. Onder andere de ondernemingsraad (or) van KLM en ook minister Hoekstra van Financiën hebben voeding gegeven aan deze geruchten. 

Herbenoeming

“Het proces van de herbenoeming van Pieter Elbers is aan beider boards”, wil de woordvoerster van het moederbedrijf van Air France en KLM nog wel zeggen. Maar op de vraag of die herbenoeming dan op de agenda staat voor 19 februari zoals de ronde doet, is het antwoord weer: “Geen commentaar.” 

Datum

Vorige week lekte een brief van de voorzitter van de or van KLM uit waarin het medezeggenschapsorgaan stelde zich grote zorgen te maken over de positie van Elbers en die van KLM binnen Air France-KLM. Volgens de or is 19 februari ‘de uiterste datum waarop de directie van Air France-KLM een besluit neemt over de herbenoeming van Pieter Elbers’. 

Brief 

In dezelfde week stuurde minister Wopke Hoekstra van Financiën een brief naar de Raad van Commissarissen van KLM met een afschrift naar Parijs. Hij spreekt in de brief zijn steun uit voor de herbenoeming van Elbers. Het ‘top management’ van KLM klom ook in de pen en stuurde een brief aan de board van Air France-KLM. “In jullie volgende board meeting van 19 februari zullen jullie spreken over het vernieuwen van het contract van onze president en ceo”, zo schrijven zij. 

Acties 

Zij vervolgen door te stellen dat zij hun volledige steun uitspreken voor een herbenoeming en hun zorgen te willen delen over de ‘recente ontwikkelingen’. De KLM-managers zeggen dat zelfs de ‘mogelijkheid van een onverklaarbaar, onvrijwillig vertrek van onze ceo tot een hoop spanning leidt onder het personeel’. Mocht het bestuur van Air France-KLM tot een negatief besluit komen, dan leidt dit volgens hen tot ‘sociale onrust en mogelijk acties’. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close