fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

‘Airlines krijgen 7 maanden tijd voor Brexit-aanpassingen’

De Europese Unie geeft luchtvaartmaatschappijen 7 maanden de tijd om Brexit-aanpassingen door te voeren, zo meldt The Financial Times.

Aandeelhouders

‘Alle luchtvaartmaatschappijen zullen hun aandeelhoudersstructuur tegen 27 oktober 2019 aangepast moeten hebben, zodat het grootste deel van de aandelen onder controle blijft van EU-entiteiten zodra alle Britse investeerders niet meer als zodanig worden beschouwd. Als een luchtvaartmaatschappij dit nalaat, verliest het de status van Europese luchtvaartmaatschappij en alle bijbehorende voordelen, zoals de toegang tot het open luchtruim in de EU’, aldus de Times.

Maatschappijen

Maatschappijen zoals British Airways en easyJet, die geregistreerd staan als Britse airlines moeten hun structuur aanpassen willen ze na 27 oktober naar Europa kunnen blijven vliegen. Ook Ryanair, hoewel het een Iers bedrijf is, heeft veel Britse aandeelhouders. Om in het Verenigd Koninkrijk te blijven vliegen na de Brexit heeft de Ierse prijsvechter al een oplossing gevonden. Het heeft namelijk vorig jaar de dochtermaatschappij Ryanair UK opgericht en heeft begin dit jaar van de Britse luchtvaartautoriteiten een vliegvergunning of AOC (Air Operators Certificate) toegekend gekregen.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button