fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVeiligheid

Belgisch luchtruim op slot: Nederlands luchtruim drukker

Na eerdere berichtgeving dat het vliegverkeer morgen in België gehalveerd wordt, meldt de Belgische luchtverkeersleiding Skeyes dat alsnog het hele Belgische luchtruim op slot gaat. Gevolg: het Nederlandse luchtruim wordt morgen drukker, zo legt een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) desgevraagd uit aan Up.

Drukker

Vluchten uit Zuid-Europa, Zuid-Amerika en Afrika vliegen normaal over België, via de zuidelijke provincies zoals Noord-Brabant Nederland binnen. Nu het Belgische luchtruim morgen op slot gaat moeten deze vluchten via een andere manier Nederland bereiken. Zo kunnen die zogenoemde luchtruimsectoren, bijvoorbeeld de sectoren aan de Noordzee en de grens tussen Nederland en Duitsland, drukker dan normaal worden.

Maximaal

LVNL laat weten dat zij een maximaal aantal vliegtuigen per sector kunnen toelaten zonder dat de verplichte afstanden tussen de toestellen overschreden wordt. Doordat het morgen in bepaalde sectoren drukker kan zijn, is het mogelijk dat de vliegplanning aangepast moet worden.

België

Al het vliegverkeer van en naar België is morgen geschrapt wegens de nationale staking. Skeyes meldt: ‘er is geen zekerheid over het aantal medewerkers op een beperkt aantal cruciale posten. Daarom ziet skeyes zich genoodzaakt om geen luchtverkeer toe te laten tussen dinsdagavond 12 februari 22 uur en woensdagavond 13 februari 22 uur.’ Vluchten die normaal gesproken in België zouden landen worden nu omgeleid naar buurlanden Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button