AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Carribean Airlines breidt vloot uit met 737 MAX 8’s

Carribean Airlines breidt haar vloot uit met vier nieuwe Boeing 737 MAX 8’s. Ze worden voor een langere periode geleasete van de Air Lease Corporation (ALC), zo meldt het leasebedrijf.

Vier

ALC zal met de leveringen van de vier Boeing 737 MAX 8’s in het vierde kwartaal van dit jaar beginnen. In de loop van 2020 wordt de levering aan Carribean Airlines vervolledigd. De nationale luchtvaartmaatschappij van Trinidad en Tobego huurt al twee vliegtuigen van ALC, namelijk twee Boeing 737-800’s.

737 MAX 8

De 737 MAX 8 voor Carribean biedt ruimte aan 160 passagiers verdeeld over drie klassen. De motoren onder het vliegtuig zijn CFM International LEAP 1-B motoren die 16 procent minder brandstof verbruiken dan de huidige vloot van Carribean. Vorig jaar maakte Boeing al bekend dat Carribean de vloot wilde vernieuwen met MAX 8’s, maar was toen niet duidelijk of ze de toestellen zouden kopen of huren.

Vloot

De huidige vloot bestaat uit zeventien 737-800’s van gemiddeld zo’n 15,6 jaar oud. Daarnaast vliegt de maatschappij nog met vijf ATR 72’s van gemiddeld vijf jaar oud. In de loop van dit jaar en 2020 komen daar dus nog vier geleasete 737 MAX 8’s bij.

Carribean Airlines

Carribean Airlines werd in 2006 opgericht en voert wekelijks meer dan 600 vluchten uit tussen zo’n 20 bestemmingen in de Caraïben en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkwartier bevindt in de Republiek Trinidad en Tobaga en heeft ook nog een operationele basis op het Norman Manley International Airport op Jamaica.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close