AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutes

Etihad vliegt met A380 naar nieuwe bestemming

Etihad Airways vliegt met een Airbus A380 naar een nieuwe bestemming. Seoul wordt de vijfde stad in Etihads netwerk waar met een Superjumbo naar gevlogen wordt, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Seoul

Met ingang van 1 juli vliegt Etihad met een A380 tussen Abu Dhabi en de hoofdstad van Zuid-Korea; Seoul. Na Londen Heathrow, Parijs Charles de Gaulle, New York JFK en de luchthaven van Sydney wordt Seoul Incheon Airport de vijfde en nieuwste bestemming waar Etihad met de Superjumbo naartoe vliegt. Sinds december 2010 vliegt Etihad naar Seoul en heeft in die tijd zo’n 1,2 miljoen passagiers op de route vervoerd.

Dagelijks

De A380 vliegt dagelijks tussen Abu Dhabi en Seoul. In totaal kunnen 486 passagiers plaatsnemen in de Superjumbo waaronder twee personen in ‘The Residence’ en negen personen in ‘first class-cabines’. Daarnaast zijn er 70 stoelen in businessclass, en 405 plaatsen in economy.

A380
In totaal heeft Etihad tien A380’s in de vloot met een gemiddelde leeftijd van 3,7 jaar oud. De laatste A380 ontving de maatschappij in 2017 op woensdag 24 mei. Of er in de toekomst nog veel A380’s gebouwd zullen worden is onzeker nu Qantas de bestelling voor zes A380’s heeft geschrapt en Emirates ook twijfelt of ze hun bestelling voor 36 Superjumbo’s moet doorzetten.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close