InnovatieNL nieuwsOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Nederlands bedrijf maakt 3D-printen voor Airbus mogelijk

Het Nederlandse bedrijf Ultimaker levert aan Airbus 3D-printers, software, materialen en reserveonderdelen zodat de vliegtuigbouwer in 3D allerhande onderdelen kan printen, zo meldt het bedrijf uit Geldermalsen.

3D

De apparatuur die het Nederlandse bedrijf levert zal Airbus in staat stellen om mallen, armaturen en niet-vliegende onderdelen in de fabrieken te printen en deze te gebruiken bij het bouwen of repareren van Airbus-vliegtuigen.

Fabrieken

De apparatuur die Ultimaker aan Airbus levert worden in de fabrieken van de vliegtuigbouwer in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk gebruikt. Airbus kan hierdoor zelf sneller onderdelen printen en is minder afhankelijk van leveranciers.

Trots

Jos Burger, ceo bij Ultimaker: “We zijn zeer trots dat Airbus voor Ultimaker kiest. Door de strikte regulering op het gebied van veiligheid en certificering is het produceren en inrichten van workflows gecompliceerd voor engineers in de luchtvaartindustrie. Ik ben blij dat onze gecertificeerde oplossing en de mogelijkheid om te printen met composietmaterialen de engineers bij Airbus in staat stelt om te blijven innoveren. Het Airbus-team kan volledig vertrouwen op ons toegewijde wereldwijde sales- en partnernetwerk voor volledige ondersteuning.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button