AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Registratie eerste KLM 787-10 bekend

De registratie voor één van de vier Boeing 787-10 Dreamliners die KLM dit jaar zal ontvangen is bekend; PH-BKA, zo is te zien op de website planespotters.net.

Registratie

De registratie PH-BKA zal op één van de nieuwe Dreamliners van KLM prijken. Naar verwachting zal de maatschappij in juni van dit jaar de eerste 787-10 in ontvangst nemen. “De planning op dit moment is dat we vier Boeing 787-10’s geleverd krijgen in 2019”, zei een woordvoerder van KLM in december tegen Up.

Dreamliner

De eerste Boeing 787, ook wel Dreamliner, kwam in november 2015 in de vloot bij KLM. De maatschappij besloot de hele reeks te vernoemen naar bloemen. De eerste was de Zonnebloem, de tweede die met kerst in 2015 landde, de Anjer. Zo volgende een boeket aan bloemen tot en met de dertiende en laatste 787-9, de Tulp. Deze landde op 17 augustus van vorig jaar.

A350

“KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past”, liet de maatschappij toen weten. Eind 2019 moet de vloot van KLM bestaan uit dertien Boeing 787-9’s en vier 787-10’s. Vanaf 2021 verwacht KLM de A350-900. “We hebben daar zeven van in bestelling staan”, zegt de woordvoerder.  

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/