AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Registratie eerste KLM 787-10 bekend

De registratie voor één van de vier Boeing 787-10 Dreamliners die KLM dit jaar zal ontvangen is bekend; PH-BKA, zo is te zien op de website planespotters.net.

Registratie

De registratie PH-BKA zal op één van de nieuwe Dreamliners van KLM prijken. Naar verwachting zal de maatschappij in juni van dit jaar de eerste 787-10 in ontvangst nemen. “De planning op dit moment is dat we vier Boeing 787-10’s geleverd krijgen in 2019”, zei een woordvoerder van KLM in december tegen Up.

Dreamliner

De eerste Boeing 787, ook wel Dreamliner, kwam in november 2015 in de vloot bij KLM. De maatschappij besloot de hele reeks te vernoemen naar bloemen. De eerste was de Zonnebloem, de tweede die met kerst in 2015 landde, de Anjer. Zo volgende een boeket aan bloemen tot en met de dertiende en laatste 787-9, de Tulp. Deze landde op 17 augustus van vorig jaar.

A350

“KLM’s Dreamliners zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten; een typisch Nederlands exportproduct dat daarmee uitstekend bij KLM past”, liet de maatschappij toen weten. Eind 2019 moet de vloot van KLM bestaan uit dertien Boeing 787-9’s en vier 787-10’s. Vanaf 2021 verwacht KLM de A350-900. “We hebben daar zeven van in bestelling staan”, zegt de woordvoerder.  

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button