Goof DailyHistorische luchtvaartLiefhebberNaast het nieuws

Succes! | Goof Daily

Precies vandaag, maar dan in 2008, bezocht ik samen met een potentiële afnemer de Aerospool-fabriek in Prievidza, Slowakije.

Schoolvoorbeeld van een bedrijf dat zich met succes wist los te maken van de algemene Oost-Europese lethargie, veroorzaakt door vijftig jaar Sovjet-bezetting. Hun snelle, kleine Dynamics zie je nu wereldwijd. Ze worden ingezet als trainer, maar toch vooral als snel -135 kts – reistoestel. Een groep vrienden van de plaatselijke (zweef)vliegclub startte het bedrijf in 1990. Eén van hen werd door de anderen financieel in staat gesteld om er zijn dagtaak van te maken, en naarmate de resultaten beter werden traden ze één voor één toe tot de onderneming. Zo groeiden ze organisch. Knap werk!

Goof Bakker

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button