BelgiëNieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

‘Vliegverkeer België gehalveerd door nationale staking’

Het vliegverkeer in België zal vanaf vanavond gehalveerd worden wegens de nationale staking van woensdag 13 februari, want ook een deel van de luchtverkeersleiders legt het werk neer, zo melden verschillende Vlaamse media.

Halvering

Doordat een deel van de luchtverkeersleiders vanaf vanavond het werk neerlegt zal het vliegverkeer boven België gehalveerd worden. Zo meldt het VRT-nieuws dat op Brussels Airport 317 van de 569 geplande vluchten geannuleerd zijn en dat de luchthaven van Charleroi helemaal de deuren sluit. Brussels Airlines heeft ook alle vluchten geschrapt en TUI Fly leidt vluchten van en naar België om via Nederland en Frankrijk.

Staking

De nationale staking treft dus ook een deel van de luchtverkeersleiders van Skeyes, de organisatie die het verkeer in het Belgisch luchtruim in de gaten houdt. Degene die zullen staken leggen vanaf vanavond 22:00 uur het werk neer tot 22:00 uur morgenavond.

België

Heel België zal hinder ondervinden van de nationale staking. Ook het openbaar vervoer, zoals de treinen van de NMBS en de bussen van De Lijn hebben hun dienstregeling aangepast. Tussen de grote steden zal er in de ochtend- en avondspits nog wel beperkt openbaar vervoer beschikbaar zijn.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/