fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Aeromexico duikt dieper rode cijfers in

Uit de jaarcijfers van Aeromexico blijkt dat de maatschappij in 2018 dieper de rode cijfers is ingedoken, ondanks een hogere omzet.

Verlies

Ondanks dat de omzet in vergelijking met 2017 een stijging van 14,5 procent zag, waarmee de totale omzet voor 2018 op 70,26 miljard pesos (3,21 miljard euro) kwam te liggen, duikt Aeromexico qua netto-opbrengst dieper de rode cijfers in. In 2017 lag het verlies nog op omgerekend 3,16 miljoen euro, maar in 2018 zag de airline het verlies oplopen naar 8,6 miljoen euro.

Oorzaken

Net zoals bij alle andere airlines zag Aeromexico de kosten voor brandstof flink stijgen. In het geval van de Mexicaanse maatschappij stegen die kosten met 28,1 procent. Ook de peso was minder waard ten opzichte van de dollar dan in 2017 en steeg de inflatie. Ondanks het nettoverlies vervoerde Aeromexico wel meer passagiers.

Passagiers

Het aantal passagierskilometers, kilometers gevlogen met betalende passagiers, steeg met 9 procent naar 43,43 miljoen kilometer. Het totaal aantal passagiers steeg met 5,9 procent naar 21,87 miljoen reizigers. De bezettingsgraad zag ook een stijging en kwam op 82,1 procent uit, 0,6 procentpunt hoger dan in 2017.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button