NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Boeing neemt in januari voorsprong op Airbus

Boeing heeft in de eerste maand van het jaar voorsprong genomen op concurrent Airbus qua orders en leveringen, zo blijkt uit de maandcijfers van de vliegtuigbouwers.

Bestellingen

Boeing ontving afgelopen januari 46 bestellingen, achttien meer dan het jaar daarvoor. De bestellingen waren voor twee type vliegtuigen, namelijke de 737 en de 787. Het kleinste Boeing-toestel ontving 28 orders en de 787 mocht 18 bestellingen bijschrijven.

Leveringen

Ook het aantal leveringen steeg in vergelijking met 2018 met twee vliegtuigen. Dit jaar rolden er in januari 46 toestellen uit de fabriek. De Boeing 737 staat met 34 leveringen bovenaan, gevolgd door acht 787’s, twee 777’s en twee 767’s.

Airbus

Airbus moest afgelopen maand op beide fronten in Boeing zijn meerdere erkennen. De Europese vliegtuigbouwer ontving namelijk geen bestellingen, sterker nog, Airbus mocht dertien annuleringen verwerken, waaronder acht A380’s.

Ontvangen

In totaal werden in januari door 27 verschillende klanten 39 Airbus-vliegtuigen ontvangen. Dit zijn er vijf minder dan de 28 klanten van Boeing die 44 toestellen mochten ontvangen. Onder die klanten bevond zich ook de Amerikaanse luchtmacht die meteen een vervolgorder plaatste de P-8 Poseidon maritieme patrouillevliegtuigen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close