AirlinesInnovatieNieuwsNL nieuwsProfessionalTransavia

Fokker installeert nieuwe winglet op Transavia-737

Op de Transavia Boeing 737-800 met registratie PH-HSK heeft GKN Fokker Techniek zogeheten Split Scimitar Winglets op beide vleugels geïnstalleerd, zo meldt Transavia.

Brandstofbesparing

Transavia meldt: ‘ten opzichte van de Blended Winglets, waar de Transavia vloot al mee is uitgerust, leveren deze Split Scimitar Winglets volgens vliegtuigbouwer Boeing, een extra brandstofbesparing van 1,5 procent. Dat komt door de verbeterde aerodynamische eigenschappen die de vleugels krijgen door dit nieuwe type winglets. Voor een Boeing 737-800 kan die besparing oplopen tot circa honderd ton brandstof op jaarbasis. Bovendien wordt het vliegbereik met zo’n 200 kilometer vergroot.’

Woensdrecht

De eerste installatie van de winglets op de Transavia-737 vond plaats bij Fokker in Woensdrecht. Jeff Armitage directeur en vice president van GKN Fokker Techniek: “we voelen ons vereerd dat we geselecteerd zijn om de eerste B737-800 van Transavia te mogen voorzien van de Split Scimitar Winglet. Onze medewerkers zijn er trots op om deze opdracht voor Transavia te volbrengen en kijken er naar uit om onze samenwerking met Transavia te intensiveren met dit prestigieuze programma.”

Vloot

Transavia meldt verder de intentie te hebben om dit jaar nog vijf 737’s te voorzien van de nieuwe winglets. De Nederlandse vloot van Transavia bestaat momenteel uit 35 Boeing 737-800’s en 7 Boeing 737-700’s.

737-800 met nieuwe winglets ©Transavia
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button