fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkProfessional

KLM 747 en Dreamliner beschadigen elkaar op Schiphol

Een Boeing 747 en 787-9 van KLM zijn met de vleugels tegen elkaar gebotst op Schiphol tijdens een pushback, zo meldt een woordvoerster van KLM desgevraagd aan Up.

Wingtips

Tijdens de pushback raakten de vleugels van de KLM 747-400 met registratie PH-BFV en een KLM 787-9 Dreamliner met registratie PH-BHA elkaar. Hierbij raakte de wingtip van de 747 beschadigd en de stabilo van de Dreamliner. Na de botsing moesten de passagiers de toestellen verlaten. Volgens de woordvoerster blijven beide toestellen aan de grond en worden ze aan een grondige check onderworpen.

Passagiers

De passagiers van beide toestellen waren stonden op het punt om de lucht in te gaan met de Dreamliner als vlucht KL623 naar Altanta en met de 747 als vlucht KL601 naar Los Angeles. KLM zegt het ‘erg vervelend’ te vinden voor de passagiers en probeert de situatie ‘zo snel mogelijk op te lossen.’ De passagiers naar Atlanta zijn volgens de woordvoerster al omgeboekt en is de maatschappij bezig om ook de Los Angeles-reizigers alsnog naar hun bestemming te krijgen.

Video

Twee inzittenden van de 747 en 787 hebben zowel een video als foto op Twitter geplaatst van het voorval.

https://twitter.com/hijmills/status/1095613158474113024

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button