AirlinesNieuwsProfessional

Passagiersgroei gehalveerd voor Lufthansa

Lufthansa en haar dochtermaatschappijen zagen in januari de passagiersgroei halveren ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar, zo blijkt uit de vervoerscijfers van het Duitse luchtvaartconcern.

Lager

In januari vervoerde de gehele Lufthansa-groep, bestaande uit Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines, 9,06 miljoen reizigers, een stijging van 4,8 procent ten opzichte van vorig jaar januari. Vorig jaar bedroeg dat groeipercentage nog 10,1 procent, meer dan het dubbele van afgelopen maand.

SWISS

Van alle airlines zag enkel dochtermaatschappij SWISS in januari wel een flinke groei in aantal passagiers. Vorig jaar bedroeg dat percentage nog 1,5 procent, dit jaar groeide het aantal passagiers met 7,9 procent naar 1,4 miljoen reizigers.

Eurowings

Eurowings en Brussels Airlines zagen gezamenlijk het aantal passagiers met 8,3 procent stijgen naar 2,3 miljoen mensen. Ook hier lag de groei een stuk lager ten opzichte van januari vorig jaar toen de groei 27,7 procent bedroeg.

Totaal

In totaal zagen alle airlines tezamen een stijging van de bezettingsgraad van 0,6 procentpunt naar 76,2 procent. Ook werd er een stijging in het aantal vluchten genoteerd, namelijk 84.945. Dat is 4,5 procent meer dan vorig jaar. Ook het aantal gevlogen kilometers met betalende passagiers steeg met 8,1 procent naar 20 miljoen kilometer.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button