AirlinesNieuwsProfessional

‘Qatar Airways stuurt A380 met pensioen’

Qatar Airways zal de Airbus A380 met pensioen sturen als het toestel haar tiende verjaardag heeft gevierd, dat zegt Qatar-topman Akbar Al Baker in een gesprek met Alex Macheras van de website aviationanalyst.

Pensioen

‘Op hun tiende verjaardag zullen de A380’s met pensioen gaan. Zodra we aan onze financiële verplichten voldaan hebben zullen ze de deur uitgaan’, aldus Al Baker. Qatar Airways ontving de eerste Superjumbo in september 2014, dus over een dikke vijf jaar wordt de eerste A380 uit de vloot gezet van Qatar.

Vervanging

Het gat dat de A380’s in de vloot zullen achterlaten wordt volgens Al Baker, onder andere, opgevuld door de Boeing 777X. Deze nog te verschijnen toestellen, waarvan het eerste testvliegtuig nu gebouwd wordt, zal op alle A380-routes worden ingezet, waaronder naar Australië.

777X

Qatar Airways zal als één van de launch customers het toestel in ontvangst nemen. De maatschappij laat eerst andere airlines met het toestel vliegen, zodat de kinderziektes verholpen kunnen worden, waarna Qatar de toestellen zal inzetten.

A350-1000XWB

Niet alleen de 777X zou de A380 kunnen vervangen, ook de Airbus A350-1000XWB is een geschikte kandidaat mits het maximale opstijg-gewicht verhoogd wordt dan nu het geval is. Al-Baker zegt dat Airbus aan Qatar liet weten dit jaar het maximum opstijg-gewicht te verhogen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close