fbpx
Air France-KLMAirlinesNieuwsProfessional

EasyJet: samen met Delta in gesprek over Alitalia

EasyJet is in gesprek met de Italiaanse spoorwegen en Delta Air Lines over Alitalia. Dat heeft easyJet bekendgemaakt.

Delta

Alitalia verkeert al jaren in zwaar weer en de nood wordt steeds hoger. In oktober van het afgelopen jaar lieten easyJet en Delta formeel al weten interesse te hebben in het Sky Team-lid.

Consortium 

“Volgend op het indienen van de niet-bindende interesse in een geherstructureerd Alitalia in oktober 2018, bevestigt easyJet dat het in gesprek is met Ferrovie dello Stato Italiane (de Italiaanse spoorwegen, red.) en Delta Air Lines over het vormen van een consortium om de opties te onderzoeken voor toekomstige bedrijfsvoering van Alitalia”, meldt easyJet donderdag.

Alitalia

“Op dit moment is er geen zekerheid dat hier enige transactie uit zal voortkomen en easyJet zal te zijner tijd een nadere update geven, als en wanneer het moment daartoe geschikt is.” De belangstelling van met name Delta voor een belang in Alitalia komt niet uit de lucht vallen. Eerder was er speculatie dat Air France-KLM de Italiaanse carrier de reddende hand zou reiken.

SkyTeam

Dat bleek niet het geval. Air France-KLM liet begin vorig jaar wel weten dat het de bedoeling was om Alitalia binnen het SkyTeam te houden. Waar zowel Delta als Air France en KLM deel van uitmaken. Voormalig Air France-KLM topman Janaillac liet toen weten dat zij en Delta, Alitalia liever als partner zouden behouden dan een concurrent zien worden aangezien er sprake van was dat Lufthansa een bod zou doen. 

Virgin 

Om Alitalia te behouden voor de ‘club’ was niet alleen van belang voor SkyTeam, maar ook voor de trans-Atlantische joint venture van Air France, KLM en Delta. Inmiddels zijn Air France-KLM en Delta in zee gegaan met Virgin Atlantic voor de vorming van een nieuw samenwerkingsverband op de North Atlantic, ook daar willen ze graag Alitalia bij hebben, zo gaf Janaillac destijds aan. Delta heeft inmiddels ook een belang in Air France-KLM en bezit 49 procent van de aandelen in Virgin.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button