fbpx
AirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

Emirates plaatst nieuwe order Airbus na schrappen A380

Emirates heeft een nieuwe order bij Airbus geplaatst nu het besloten heeft de bestelling van de A380’s te schrappen, zo meldt de luchtvaartmaatschappij uit Dubai.

Order

Nadat het nieuws naar buiten kwam dat Airbus de stekker uit het A380-programma trekt omdat Emirates de bestelling voor 36 Superjumbo’s niet meer doorzet, komt Emirates wel meteen met een nieuwe order voor de Europese vliegtuigbouwer.

Airbus

De maatschappij heeft namelijk bij Airbus een order geplaatst voor veertig A330-900’s en dertig A350-900’s. De cataloguswaarde van deze order bedraagt zo’n 19 miljard euro. De levering van de A330’s en A350’s staat gepland voor periode tussen 2021 en 2024. Tot en met 2021 ontvangt Emirates nog 14 nieuwe A380’s. Daarmee komt de totale A380-vloot van Emirates op 123 Superjumbo’s te liggen.

Inzet

Emirates zal de A330’s inzetten op routes naar regionale bestemmingen. Met de A330’s kan de maatschappij ook kleinere vliegvelden aandoen en hiermee het netwerk uitbreiden. De A350’s worden op langeafstandsvluchten ingezet naar bestemmingen die op zo’n 8 tot 12 uur vliegen vanaf Dubai liggen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button