AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Etihad past bestelling Airbus en Boeing aan’

Etihad Airways is met vliegtuigbouwers Airbus en Boeing tot een overeenkomst gekomen om een ‘groot gedeelte’ van geplaatste bestellingen te herschikken, zo meldt Reuters.

Airbus

Etihad schrapt bij de Europese vliegtuigbouwer een bestelling van 42 Airbus A350-900’s. Dat kwam naar voren tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Airbus. Wel behoudt Etihad de order voor twintig A350-1000’s. Naast de long haul-vliegtuigen heeft Etihad ook nog een bestelling voor 26 Airbus A321neo’s uitstaan.

Boeing

Daarnaast heeft de airline een bestelling voor 71 Dreamliners bij Boeing uitstaan, waarvan Etihad er al 28 heeft ontvangen. Volgens de maatschappij uit Abu Dhabi zal het de Dreamliners in de vloot blijven opnemen, al gaf de airline geen informatie omtrent hoeveel ze nog van de Dreamliners zouden afnemen.

Triple seven

Ook heeft Etihad bij Boeing nog acht 777-8’s en zeventien 777-9’s in het orderboek staan die in november 2013 geplaatst werd. Over het lot van die bestelling zal Etihad in de toekomst nog beslissen of deze order ‘een andere leverdatum krijgt, aangepast wordt of ingekrompen.’

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close