fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Etihad vliegt met nieuwste Dreamliners naar China

Etihad Airways vliegt met de nieuwste Dreamliners van de maatschappij naar twee bestemmingen in China, zo meldt de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten.

Dreamliners

Met ingang van 1 juli van dit jaar zet Etihad Airways nieuwe Boeing 787 Dreamliners in op routes naar China. Zo wordt de 787-9 ingezet tussen Abu Dhabi en Chengdu. De 787-9 die nu gebruikt wordt op vluchten naar Shanghai wordt vervangen voor de grotere 787-10.

China

Als vanaf 1 juli de Dreamliners naar de twee Chinese steden vliegen, voert Etihad alle 28 wekelijkse vluchten naar de volksrepubliek uit met de Dreamliners. In 2008 werd de eerste vlucht tussen Abu Dhabi en China uitgevoerd, sindsdien vervoerde de maatschappij zo’n 4,5 miljoen mensen tussen beide bestemmingen.

Ruimte

In de 797-9 van Etihad is er ruimte voor 299 passagiers verdeeld over 28 stoelen in businessclass en 271 in economy. In de grotere variantie kunnen 336 reizigers plaatsnemen, waarvan 32 in businessclass en de overige 304 passagiers in economy.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button