fbpx
AirlinesNieuws

Hele langeafstandsvloot KLM uitgerust met full flat-stoelen

De hele langeafstandsvloot van KLM is uitgerust met full flat-stoelen in de businessclass. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd.

Interieur 

In maart 2013 kondigde KLM aan de businessclass in de toestellen voor de lange afstand te voorzien van een nieuwe interieur; inclusief stoelen die helemaal plat kunnen. 

747

In eerste instantie werden de Boeing 747-400’s onderhanden genomen, dat waren er toen nog 22. In november 2014 liet KLM weten dat de eerste Boeing 777-200 was voorzien van een nieuw interieur; niet alleen de voorste cabine maar ook de economyclass kreeg een opfrisser. Met nieuwe, lichtere stoelen.

777

In 2015 ontving KLM twee nieuwe Boeing 777-300’s die al waren uitgerust met de nieuwe interieur. Hetzelfde gold voor de Boeing 787-9 Dreamliner die aan het eind van datzelfde jaar zijn intrede deed in de KLM-vloot. Nadat de hele vloot van Boeing triple sevens medio 2017 was omgebouwd, waren de Airbus-toestellen aan de beurt.

A330

Als eerste zouden de A330-300’s aangepakt worden, waarbij de laatste daarvan in juli van 2018 af zou zijn. “We hebben ervoor gekozen om tussendoor ook A330-200’s te verbouwen. De planning is veranderd”, liet een woordvoerder van KLM eerder weten. 

Vloot 

De laatste A330-300 ging eind vorig jaar de hangaar in. Daarna moesten nog twee A330-200’s voorzien worden van de nieuwe businessclass. Met de afronding daarvan is de ombouw van de volledige KLM-vloot voltooid. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button