fbpx
Air France-KLMKLMNaast het nieuwsNL NieuwsProfessional

RvC-voorzitter KLM overhandigt petitie aan Air France-KLM

De voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van KLM, Hans Smits, zal de petitie van de werknemers en oud-werknemers van KLM voor het behoud van Pieter Elbers als ceo overhandigen aan de bestuursvoorzitter van Air France-KLM, Ben Smith. 

Handtekeningen

Dat zegt de initiatiefnemer van de handtekeningenactie, KLM’er Frank van der Werff, na afloop van de bijeenkomst waarbij de handtekeningen werden aangeboden aan de voorzitter van de RvC van KLM.

Smith 

“Vrijdag zijn Ben Smith en Anne-Marie Couderc hier, dan wordt de petitie aan hen overhandigd”, weet Van der Werff. Couderc is de non-executive chairman van Air France-KLM en van de raad van bestuur van Air France. Die petitie was meer dan 25.000 keer onderschreven door KLM-medewerkers en ook 2.500 gepensioneerde KLM’ers spraken hun steun uit voor Elbers.

Ceo

“Precies twee weken geleden zag ik voor het eerst berichten dat Pieter Elbers zou moeten vertrekken als ceo, ik was verbijsterd, alleen al over die suggestie”, zegt Van der Werff, die 18 jaar bij KLM werkt, momenteel als manager bij de technische dienst. “In al die tijd is Pieter de beste ceo die we hebben gehad”, voegt hij eraan toe. 

Holding

Van der Werff was niet alleen verbijsterd over de suggestie dat Elbers het veld zou moeten ruimen, maar ook over de vaart die de door hem geïnitieerde petitie nam. “Dat is een krachtig signaal naar de holding; handen af van onze ceo.” Bij het aanbieden van de petitie aan de voorzitter van de RvC van KLM waren volgens hem zo’n 1.500 tot tweeduizend KLM’ers aanwezig. 

Herbenoeming 

“We hadden duizend stickers van blauwe harten laten drukken en die deelden we uit. Die duizend waren al lang op voordat iedereen er was.” Er worden nog meer blauwe harten bijgedrukt. Naar verluidt buigt de raad van bestuur van Air France-KLM zich volgende week dinsdag over de herbenoeming van Elbers als ceo van KLM. Air France-KLM wil dit bevestigen noch ontkennen. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button