fbpx
NieuwsOpmerkelijkProfessionalVeiligheidVliegvelden

Drone verstoort vliegverkeer Dubai International Airport

Doordat er een drone gesignaleerd zou zijn nabij het Dubai International Airport werd het vliegverkeer voor een half uur stilgelegd, door het drone-alarm konden er geen vluchten vertrekken of aankomen, zo melden verschillende media.

Drone

Een drone heeft het vliegverkeer van het Dubai International Airport tussen 10:13 uur en 10:45 uur lokale tijd stilgelegd. Nadat de situatie weer veilig werd bevonden, en de drone niet meer in beeld was, konden de vluchten weer vertrekken.

Gatwick

Eind vorig jaar, tussen 19 en 31 december, heeft de luchthaven Londen Gatwick 33 uur plat gelegen wegens waarnemingen van drones rond het vliegveld. In totaal werden toen zo’n 1.000 vluchten getroffen.

Dubai International Airport

Het Dubai International Airport zag vorig jaar de laagste groei sinds een decennium. In 2018 groeide het aantal passagiers ten opzichte van het jaar daarvoor met één procent naar 89,14 miljoen passagiers. Daarmee haalde het vliegveld haar doel van 90,3 miljoen passagiers niet. Wel werd vorig jaar de grens van 8 miljoen passagiers per maand twee keer gebroken. In de maanden juli en augustus reisden er respectievelijk 8,2 en 8,4 miljoen mensen via de luchthaven. Daarmee was afgelopen augustus de drukste maand in het 58-jarig bestaan van het vliegveld.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button