fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

FAA erkent voor het eerst Vietnamese veiligheidsnormen

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA) heeft voor het eerst erkent dat Vietnam aan alle veiligheidseisen voldoet, zo meldt de autoriteit.

Categorie 1

De FAA, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van transport, heeft erkent dat Vietnam voldoet aan de gestelde luchtveiligheidseisen. Hierdoor valt Vietnam nu onder ‘Categorie 1’ in het International Aviation Safety Assessment (IASA) programma van de FAA.

Luchtwaardig

De stempel ‘Categorie 1’ houdt in dat de standaarden aangaande personeel, luchtwaardigheid van vliegtuigen en de algemene gang van zaken omtrent de dagelijkse operaties van luchtvaartmaatschappijen, voldoen aan de eisen van de FAA.

Codeshare

Nu Vietnam, en de daarbij behorende luchtvaartmaatschappijen, door de FAA veilig bevonden zijn, kunnen ze vluchten uitvoeren van en naar de Verenigde Staten. Ook mogen Vietnamese luchtvaartmaatschappijen nu codeshare-overeenkomsten aangaan met Amerikaanse maatschappijen.

Vluchten

Nu de Amerikaanse luchtvaartautoriteit de Vietnamese maatschappijen veilig heeft bevonden kunnen er nu rechtstreekse vluchten tussen beide landen uitgevoerd worden. Zo kan er nu bijvoorbeeld van en naar het nieuwe vliegveld nabij Ha Long Bay in Vietnam gevlogen worden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button