fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Hoekstra: was intensief gesprek met topman van Air France-KLM

Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft samen met zijn collega van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een ‘intensief gesprek’ gevoerd met de topman van Air France-KLM Ben Smith.

Herbenoeming 

Dat zei de minister na afloop van de bijeenkomst op het ministerie van IenW. “Het zal ook niet het laatste gesprek geweest zijn”, merkte Hoekstra op. De onzekerheid rond de herbenoeming van KLM-topman Pieter Elbers is besproken. “Het is veel meer dan alleen een discussie over een herbenoeming”, aldus de minister.

KLM

Hij wees erop dat vele duizenden banen -direct en indirect- zijn gekoppeld aan Schiphol. “KLM is daar indirect ook heel erg belangrijk voor. Dat betekent dat wij als ministers en wij als kabinet ook alles dat binnen onze mogelijkheden ligt doen om die belangen zo goed mogelijk te waarborgen.”

Elbers

Hoekstra wilde niet in detail ingaan op het gesprek met betrekking tot Elbers. “Vanzelfsprekend is het gegaan over wat nu het langetermijnbelang is voor Nederland en hoe we dat gewaarborgd willen zien en ook over alle onrust die er in Nederland is ontstaan.” 

Merkwaardig 

De minister stelde het ‘merkwaardig’ te vinden om te zien ‘dat we deze discussie met elkaar hebben terwijl juist het Nederlandse gedeelte de afgelopen jaren goed heeft gepresteerd.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button