AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Lufthansa helpt Turkmenistan Airlines om aan EU-regels te voldoen

Lufthansa zal op vraag van Turkmenistan Airlines de Turkmeense maatschappij helpen om aan de EU-regels te voldoen zodat zij weer naar Europa mogen vliegen, zo meldt Lufthansa Consulting.

Hulp

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkmenistan heeft Lufthansa Consulting gevraagd hen te helpen met het voldoen aan de veiligheidsregels die de Europese Unie stelt aan luchtveiligheid. Begin deze maand kreeg de maatschappij namelijk van de European Aviation Safety Agency (EASA) te horen dat ze zijn verbannen uit het Europese luchtruim omdat ze niet aan de veiligheidsnormen voldoet.

Veiligheid

De consulenten van Lufthansa zullen de Turkmeense maatschappij aan een evaluatie onderwerpen en zo kijken waar de pijnpunten liggen die zij moeten verbeteren om weer toegelaten te worden in het Europese luchtruim. Daarvoor zullen ze een algemeen actieplan ontwikkelen in overeenstemming met de geanalyseerde EASA-vereisten.

Vloot

De vloot van de maatschappij uit de voormalige Sovjet-republiek Turkmenistan bestaat uit negentien vliegtuigen, waaronder twaalf Boeing 737’s van gemiddeld 6,5 jaar oud, drie 757’s van 22,6 jaar oud, drie 777’s van 6,1 jaar oud en één Bombardier CRJ-700 van 6,9 jaar oud.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close