AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Southwest kampt met operationele problemen

Southwest Airlines heeft te kampen met operationele problemen doordat een te groot aantal vliegtuigen aan de grond staat voor noodzakelijk onderhoud. Afgelopen week moest er op het laatste moment een ongewoon aantal toestellen aan de kant worden gezet.

Brief
Technici van de maatschappij zijn middels een brief op de hoogte gesteld van de problemen. Southwest houdt er rekening mee dat er dagelijks twintig vliegtuigen aan de grond gehouden moeten worden. In totaal zijn er 750 toestellen in gebruik, dus grote chaos blijft vooralsnog uit. Tot dusver bleef het bij het annuleren van tientallen vluchten, maar dit aantal kan toenemen. Het is volgens de airline nu alle hens aan dek om de toestellen weer in de lucht te krijgen.

Ziek
Als onderhoudspersoneel zich wil ziekmelden de komende periode, dan moeten zij een gedetailleerde doktersverklaring laten zien. Doen zij dit niet, dan kunnen ze worden ontslagen, aldus de memo. Vakantieverzoeken worden eveneens niet meer in behandeling genomen. Directeur van de technische operatie Lonnie Warren noemt de manier van communiceren met het personeel onwenselijk, maar noodzakelijk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button