fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Hi Fly wil meer tweedehands A380’s in dienst nemen’

De Portugese luchtvaartmaatschappij Hi Fly is van plan om extra gebruikte Airbus A380’s in dienst te nemen. Volgens de airline is er potentie om meer charters te voorzien van de grote capaciteit op bepaalde routes.

2021
Vorige week werd bekend dat er een einde komt aan de productie van de Superjumbo. Tot 2021 rollen er nog nieuwe exemplaren van de band. Maar tegelijkertijd worden de oudste exemplaren door airlines alweer aan de kant gezet. Eén A380 wordt ontmanteld, andere toestellen staan op de nominatie om ingezet te worden voor charters.

Vakantieroutes
Zo nam Hi Fly vorig jaar een toestel over van Singapore Airlines, nadat het type interessant bleek voor drukke vakantieroutes in de zomerperiode. De A380 vloog voor Norwegian, Air Austal en Thomas Cook. En dat smaakt naar mee, aldus Hi Fly tegenover persbureau Bloomberg. Naar verwachting worden er nog “een paar” gebruikte A380’s in dienst genomen.

Voordat het zover is, werkt men eerst nog een financiële haalbaarheidsstudie verder uit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button