AirlinesIndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Hi Fly wil meer tweedehands A380’s in dienst nemen’

De Portugese luchtvaartmaatschappij Hi Fly is van plan om extra gebruikte Airbus A380’s in dienst te nemen. Volgens de airline is er potentie om meer charters te voorzien van de grote capaciteit op bepaalde routes.

2021
Vorige week werd bekend dat er een einde komt aan de productie van de Superjumbo. Tot 2021 rollen er nog nieuwe exemplaren van de band. Maar tegelijkertijd worden de oudste exemplaren door airlines alweer aan de kant gezet. Eén A380 wordt ontmanteld, andere toestellen staan op de nominatie om ingezet te worden voor charters.

Vakantieroutes
Zo nam Hi Fly vorig jaar een toestel over van Singapore Airlines, nadat het type interessant bleek voor drukke vakantieroutes in de zomerperiode. De A380 vloog voor Norwegian, Air Austal en Thomas Cook. En dat smaakt naar mee, aldus Hi Fly tegenover persbureau Bloomberg. Naar verwachting worden er nog “een paar” gebruikte A380’s in dienst genomen.

Voordat het zover is, werkt men eerst nog een financiële haalbaarheidsstudie verder uit.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/