AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

‘Insel Air verliest vlieglicentie’

Insel Air verliest de Air Operator Certificate (AOC), zo wordt gemeld in lokale media. Dit betekent een nieuwe domper voor de maatschappij die turbulente jaren achter de rug heeft.

InterCaribbean
De kans op het voorbestaan van de airline in de huidige vorm nam de afgelopen tijd al af, met name doordat de aangekondigde strategische partner InterCaribbean Airways besloot af te zien van een gedeeltelijke overname. De maatschappij had niet de juiste financiële papieren om de geplande 49 procent in aandelen te bemachtigen.

AOC
Het volgende hoofdstuk voor Insel Air wordt nu ingeleid door het beëindigen van de AOC. De Curacao Civil Aviation Authority (CCAA) wil de bestaande licentie niet verlengen. Hierdoor wordt het moeilijk voor Insel om de operatie draaiende te houden. Luchtvaartmaatschappijen hebben normaliter een AOC nodig om passagiersvluchten uit te mogen voeren.

Failliet
Insel Air zit al jaren in de financiële problemen. Passagiers ondervinden geregeld hinder door de annuleringen en vertragingen. Als het niet lukt om een rendabel plan van aanpak te presenteren, vervalt het uitstel van betaling en wordt de maatschappij failliet verklaard.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/