fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Insel Air verliest vlieglicentie’

Insel Air verliest de Air Operator Certificate (AOC), zo wordt gemeld in lokale media. Dit betekent een nieuwe domper voor de maatschappij die turbulente jaren achter de rug heeft.

InterCaribbean
De kans op het voorbestaan van de airline in de huidige vorm nam de afgelopen tijd al af, met name doordat de aangekondigde strategische partner InterCaribbean Airways besloot af te zien van een gedeeltelijke overname. De maatschappij had niet de juiste financiële papieren om de geplande 49 procent in aandelen te bemachtigen.

AOC
Het volgende hoofdstuk voor Insel Air wordt nu ingeleid door het beëindigen van de AOC. De Curacao Civil Aviation Authority (CCAA) wil de bestaande licentie niet verlengen. Hierdoor wordt het moeilijk voor Insel om de operatie draaiende te houden. Luchtvaartmaatschappijen hebben normaliter een AOC nodig om passagiersvluchten uit te mogen voeren.

Failliet
Insel Air zit al jaren in de financiële problemen. Passagiers ondervinden geregeld hinder door de annuleringen en vertragingen. Als het niet lukt om een rendabel plan van aanpak te presenteren, vervalt het uitstel van betaling en wordt de maatschappij failliet verklaard.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button