fbpx
Air France-KLMKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

‘Overeenstemming over herbenoeming KLM-topman’

Er is overeenstemming bereikt over de herbenoeming van KLM-topman Pieter Elbers. Dat schrijft de Franse krant La Tribune zondagochtend. Dinsdag wordt er een formeel besluit genomen over de voordracht voor herbenoeming van Elbers.

Een woordvoerder van Air France-KLM laat desgevraagd tegenover Up in the Sky weten geen commentaar te willen geven op de berichtgeving. “Dat is dinsdag aan de board”, aldus de woordvoerder.

Aanblijven
Tijdens het bezoek van Air France-KLM-topman Benjamin Smith aan Den Haag afgelopen vrijdag zou overeenstemming zijn bereikt over het aanblijven van Elbers als president-directeur. Smith werd uitgenodigd door minister van Financiën Wopke Hoekstra om over de positie van de topman te praten.

Integratie
Het akkoord berust naast het aanblijven van Elbers op een verdere integratie van de afdelingen binnen het concern. De directie van AF-KLM krijgt daarin meer zeggenschap over bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe vliegtuigen. Tegelijkertijd blijft de KLM-directie aan het roer staan van de luchtvaartmaatschappij; de organisatiestructuur blijft intact.

RvC
Verder krijgt Anne-Marie Couderc, de non-executive chairman van de holding, volgens de krant een plaats in de raad van commissarissen bij KLM. In eerste instantie stond Smith daarvoor op de nominatie. 

Stemming
Na de voordacht van het bestuur komende dinsdag wacht in april nog een aandeelhoudersvergadering bij KLM, waarin over een nieuwe termijn van Elbers wordt gestemd.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button