fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Meer vluchten en vervoerde reizigers voor airBaltic

In de eerste maand van dit jaar voerde airBaltic meer vluchten uit dan in januari vorig jaar. Ook stapten er meer reizigers op de vluchten van de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland.

Passagiers

Het aantal passagiers dat airBaltic afgelopen januari vervoerde steeg met 12 procent in vergelijking met dezelfde maand het jaar daarvoor. In totaal vervoerde de airline 2,6 miljoen reizigers.

Vluchten

Ook het aantal uitgevoerde vluchten steeg voor de Letse maatschappij met 13 procent naar 4386 vluchten tegenover 3890 vluchten in januari 2018. De toestellen zaten afgelopen maand daardoor minder vol; de bezettingsgraad bedroeg 58 procent, vier procentpunt lager dan vorig jaar.

Stipt

Het aantal vluchten dat met minder dan 15 minuten vertraging op de bestemming aankwam zag ook een afname van 4 procentpunt en kwam daarmee op een stiptheidspercentage van 85 procent uit.

Verheugd

Martin Gauss, ceo van airBaltic: ‘We zijn verheugd om het jaar te beginnen met fantastische resultaten en een hogere vraag van passagiers in de Baltische staten. We zijn van plan om ons duurzame groeipad in 2019 met succes voort te zetten en ons netwerk te blijven verbeteren.’

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button